Dr Túrós Erzsébet

Homeopathy  Holistic Healing

MD, HOM (IACH Diploma, Greece)
MCAH „The Other Song” International Academy of Advanced Homeopathy
Családszakorvos
Pszichológiai Tanácsadás és Pszichoterápia Mesterképzés
Executive Committee Member of Afganistan Homeopathic Medical Association
Member of Homeopathy World Community


Szakmai tapasztalat

Gyakorló homeopataként dolgozom 2013 óta, kezeltem sok szorongásos zavarral, depresszióval, pánik betegséggel,kényszerbetegséggel, magatartászavarral küzdő pácienst, de gyakoriak a hormonzavarok ( PCOD, pajzsmirígybetegségek), allergia, asztma, enurézis, dadogás, akut légúti betegségek stb. a praxisomban.


Előadások

A homeopátiával való gyógyulást népszerűsítendő, több előadást tartottam különböző Workshopokon, kolozsvári Nemzetközi Konferenciákon, Alternatív terápiákról szóló Konferenciákon és az Egészség és az Egészséges életmód Szimpóziumain, valamint a Kolozsvár-i Magyar Kulturális Napokon. A rádióban és a televízióban is volt alkalmam a homeopátiáról beszélgetni. 2020 –tól számos nemzetközi, de főleg indiai homeopaták által szervezett webináriumon vettem részt előadóként. A Homeopátia Nemzetközi Napja alkalmából, 2021. Április 11.-én egy Nemzetközi Webináriumot szerveztem és fordítottam, ahol az előadó,  Dr. Gaurang Gaikwad  Az akut betegségek homeopátiás megközelítése témájában tartott előadást, több mint 240 résztvevőnek Európa 7 országából. Ezt követte számos további előadás sorozat (nézd Előadások).


Kiadványok

2021 Januárjában a Homeopathy World Community felkérésére Basic Astrology címen egy bevezető kurzust tartottam angol nyelven az érdeklődő homeopatáknak.

A mission-5000 Mesterkurzus keretében 2 webináriumon pszichiátriai eseteimből mutattam be néhányat.

4 saját webinárium-sorozatot tartottam román és magyar homeopatáknak (részletek az Előadások-nál).

A  Homeopátiáról

„ A homeopátiás szer tulajdonképpen azt teszi, hogy segít tisztábban ráhangolódnunk a saját, igazi frekvenciánkra, hogy élvezhetőbbé váljon a muzsika, amelyet az élet játszik rajtunk keresztül. “( Peter Chappel)

A homeopátia egy holisztikus gyógymód, amelyet Dr. Samuel Hahnemann (1775-1842) német orvos fedezett fel és írt le. Elégedetlen lévén korának agresszív eljárásaival Dr. Hahnemann kitartóan kutatta a lehető legkevesebb mellékhatással járó, hatékony gyógyító módszereket. Így fedezte fel a hasonlóság törvényét , amelyet Hippokratész is ismert és később Paracelsus írt le. Eszerint egy olyan anyag, amely tünetegyüttest eredményez egészséges embernél, ugyanazon tüneteket meggyógyítani képes egy beteg szervezetben homeopátiás hígításban alkalmazva. A homeopátiás szerek természetes anyagokból (ásványi anyagok, növények, állatok) készülnek, amelyek a hígítás és hatványozás folyamatát követik. Így nagyon-nagyon alacsony dózisokat kapunk, amelyek toxicitástól és a mellékhatásoktól mentesek. Végtelenül kis adagok lévén nem okoznak függőséget, hanem serkentik a szervezet természetes gyógyulási hajlamát.

RÓLAM

Több mint 20 éven át dolgoztam kórházi orvosként krónikus pszichés betegekkel, ahol bevezettem és megszerveztem a Foglalkoztatásterápiát, ezen belül pedig a Művésztetterápiát, mint komplementer gyógymódot. Ezen munkám legmagasabb szintű elismeréseként 2005-ben Béke Nobedíjra nominalizáltak az 1000 Nő a Békéért című nemzetközi Projektben