Dr. Rajan Sankarannal - The Other Song International Academy of Advanced Homeopathy, Mumbai

MRKS6144

Dr. Erzsébet Túrós

MD, HOM (IACH Diploma, Greece)

MCAH „The Other Song” International Academy of Advanced Homeopathy

Családszakorvos

Pszichológiai Tanácsadás és Pszichoterápia Mesterképzés

Executive Committee Member of Afganistan Homeopathic Medical Association

Member of Homeopathy World Community

 

 

Klasszikus Homeopátiát tanultam előbb Bukarestben, majd diplomát szereztem a George Vithoulkas által vezetett Klasszikus Homeopátia Nemzetközi Akadémiáján (2016). Ezt követően az érzet módszert kezdtem el tanulni Dr. Rajan Sankaran indiai homeopatától és csapatától, online, majd Mesterkuzuson vettem részt a The Other Song Academy of Advanced Homeopathy Mumbai tanulójaként 2018-ban, majd 2020-ban a My Week with Rajan című előadás-sorozaton.

Ezenkívül tanultam Dr. Jawahar Shahtól is, az Enlightenment Education megalapítójától, valamint a Joshi házaspártól, és Dr. Ganshyam Kalathiatól.

Alapképzettségemet tekintve családszakorvos vagyok, de ezenkívül Rendszerszemléletű Családterápiás képzésen vettem részt, illetve Mesteriztem Pszichológiai Tanácsadásból és Pszichoterápiából.

Több mint 20 éven át dolgoztam kórházi orvosként krónikus pszichés betegekkel, ahol bevezettem és megszerveztem a Foglalkoztatásterápiát, ezen belül pedig a Művészetterápiát, mint komplementer gyógymódot. Ezen munkám legmagasabb szintű elismeréseként 2005-ben Béke Nobel-díjra jelöltek az 1000 Nő a Békéért című nemzetközi Projektben ( https://www.1000peacewomen.org/en/network/1000-peacewomen/search/e

Az évek során összegyűlt tudásom és tapasztalatom kiegészíti a homeopátiás tanulmányaimat, hozzásegítve ahhoz, hogy minél mélyebben megértsem a pácienseim alapvető problémáit, ami elengedhetetlen a helyes homeopátiás szerkiválasztáshoz.

Gyakorló homeopataként dolgozom 2013 óta, kezeltem sok szorongásos zavarral, depresszióval, pánikbetegséggel, kényszerbetegséggel, magatartászavarral küzdő pácienst, de gyakoriak a hormonzavarok (PCOD, pajzsmirígybetegségek), allergia, asztma, enurézis, dadogás, akut légúti betegségek stb. a praxisomban.

Az emberi psziché mély megismerése mindig is foglalkoztatott, így a hagyományos medicinán kívül tanultam még Bach virágterápiát, rügyterápiát, Schüssler sókkal való kezelést, valamint asztrológiát.

2021 Januárjában a Homeopathy World Community felkérésére Basic Astrology címen egy bevezető kurzust tartottam angol nyelven az érdeklődő homeopatáknak.

2021 okt.-től Betegségek mély lelki okairól tartok előadássorozatot román homeopatáknak.

2020–tól számos nemzetközi, de főleg indiai homeopaták által szervezett webináriumon vettem részt előadóként. Minden egyes alkalom számomra egy újabb tanulási lehetőség volt.

A Homeopátia Nemzetközi Napja alkalmából, 2021. Április 11.-én egy Nemzetközi Webináriumot szerveztem és fordítottam, ahol az előadó,  Dr. Gaurang Gaikwad  Az akut betegségek homeopátiás megközelítése témájában tartott előadást több mint 240 résztvevőnek Európa 7 országából.

Ezt követte egy 8 részből álló webinárium sorozat Dr. Gauranggal, aminek szintén  társ-szervezője és fordítója vagyok.

Sikeresen kezelt eseteimből néhányat megosztottam a Hpathy Journal-ban és szintén ott olvasható a Dr. Gaurang Gaikwad Decoding mental rubric könyvéről írt ajánlóm, a Homeopathy World Community platformján pedig megtalálható  a Dr. Gaurang másik, tavaly megjelent könyvéről, a Materia Medica of Nosodes and Sarcodes címűről írt vajánlóm.

A homeopátiával való gyógyulást népszerűsítendő, több előadást tartottam különböző Workshopokon, kolozsvári nemzetközi konferenciákon, alternatív terápiákról szóló konferenciákon és az Egészség és az Egészséges életmód Szimpóziumain, valamint a Kolozsvár-i Magyar Kulturális Napokon. A rádióban és a televízióban is volt alkalmam a homeopátiáról beszélgetni.

2021-ben a sikeresen kezelt pszichiátriai eseteimből osztottam meg néhányat a Mission 5000 - I Stand Up for Homeopathy Mesterkurzus keretein belül, Dr. Jawahar Shah - Enlightenment Education - szervezésében, ahol a világ kilencven legjobb homeopatája között vettem részt előadóként.

2021 dec.-ben a Global Colloquium of LMHI 2021-ben bemutattam néhányat a sikeresen kezelt pajzsmirigy-eseteimből.

 Radio

https://magyarnapok.ro/2019/events/event/magyar-egeszseg-napok-fuben-faban-orvossag-avagy-egeszsegunk-megorzese-novenyi-remediumokkal/

 2021 okt.-ben a betegségek mély lelki okairól tartottam előadássorozatot román, majd 2022-ben magyar homeopatáknak.

2022 feb.-tól sikeresen kezelt pajzsmirigy-eseteimet mutattam be webinárium-sorozat keretében román és magyar homeopatáknak.

2021 nov. és 2022 máj. között megszerveztem és fordítottam Dr. Gaurang Gaikwad (India) 12 webinárium keretében tartott Klinikai Homeopátia Mesterkurzusát.

2022/2023 ban a sikeresen kezelt nehéz, neuro-pszichiátriai eseteimet mutattam be román kollégaimnak, a Mentoring Klub sorozatom keretében.

2024-ben tovább folytatódott a Mentoring Kulb sorozatom, a Román Homeopátiás Társasággal együttműködve, A kigyó remediumok szerepe a súlyos krónikus betegségek kezelésében témában.

RÓLAM

Több mint 20 éven át dolgoztam kórházi orvosként krónikus pszichés betegekkel, ahol bevezettem és megszerveztem a Foglalkoztatásterápiát, ezen belül pedig a Művésztetterápiát, mint komplementer gyógymódot. Ezen munkám legmagasabb szintű elismeréseként 2005-ben Béke Nobedíjra nominalizáltak az 1000 Nő a Békéért című nemzetközi Projektben