gy

A homeopátia egy holisztikus gyógymód, amelyet Dr. Samuel Hahnemann (1775-1842) német orvos fedezett fel és írt le. Elégedetlen lévén korának  agresszív eljárásaival  Dr. Hahnemann kitartóan kutatta a lehető legkevesebb mellékhatással járó, hatékony gyógyító módszereket. Így fedezte fel a hasonlóság törvényét , amelyet Hippokratész is ismert és később Paracelsus írt le. Eszerint egy olyan anyag, amely tünetegyüttest eredményez  egészséges embernél, ugyanazon tüneteket meggyógyítani képes egy beteg szervezetben homeopátiás hígításban alkalmazva.

            A homeopátiás szerek természetes anyagokból (ásványi anyagok, növények, állatok) készülnek, amelyek a hígítás és hatványozás folyamatát követik. Így nagyon-nagyon alacsony dózisokat kapunk, amelyek  toxicitástól és a mellékhatásoktól mentesek. Végtelenül kis adagok lévén nem okoznak függőséget, hanem serkentik a szervezet természetes gyógyulási hajlamát.

RÓLAM

Több mint 20 éven át dolgoztam kórházi orvosként krónikus pszichés betegekkel, ahol bevezettem és megszerveztem a Foglalkoztatásterápiát, ezen belül pedig a Művésztetterápiát, mint komplementer gyógymódot. Ezen munkám legmagasabb szintű elismeréseként 2005-ben Béke Nobedíjra nominalizáltak az 1000 Nő a Békéért című nemzetközi Projektben