gyHomeopatia este o medicina holistica descoperita si descrisa de medicul german Dr Samuel Hahnemann (1775-1842). Nemultumit de procedurile agresive, cu numeroase efecte adverse ale medicinii vremii sale, Dr Hahnemann a cautat cu meticulozitate  metode de vindecare eficiente, cu efecte adverse cat mai reduse. Astfel a descoperit legea similitudinii (cunoscuta inca de pe vremea lui Hippocrates si descrisa apoi si de Paracelsus), conform careia o substanta care produce un set de simptome daca este administrata unei persoane sanatoase, va vindeca aceleasi simptome aparute la un organism bolnav, daca este administrata in dilutie homeopatica.

Remediile homeopate sunt facute din substante naturale (minerale, plante, animale) care urmeaza un proces de diluare si dinamizare (potentare). Astfel se obtin doze foarte-foarte reduse, lipsite de toxicitate si efecte adverse. Fiind vorba de doze infinitezimale, ele nu provoaca dependenta, dar stimuleaza tendinta naturala a organismului spre vindecare. 

Prima consultatie homeopatica dureaza aprox. o ora si jumatate, in cursul careia va intreb despre ce va supara in momentul actual, dar si despre bolile anterioare ale dvs., problemele de sanatate care au aparut de-a lungul anilor in familia dvs.

Homeopatia reprezinta a doua cea mai folosita metoda medicala in lume, iar popularitatea ei este in continua crestere.

Despre  Mine

Am terminat Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și am lucrat 20 de ani la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, județul Cluj, unde am inovat tratamentul bolnavilor psihic cronici prin introducerea Terapiei Ocupaționale și în cadrul acesteia a Art-terapiei. Cea mai înaltă recunoaștere a muncii mele s-a întâmplat în 2005,când am fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace în cadrul Proiectului 1000Peacewomen.